De dirigent - Harmonie Sint Caecilia

Harmonie
St. Caecilia
Ga naar de inhoud
E
De Dirigent


Gert Verrydt

Gert Verrydt groeide op in een zeer muzikaal gezin waardoor hij reeds op vijfjarige leeftijd de saxofoon leerde kennen. Hij kreeg zijn eerste saxofoonlessen van Christine den Ouden, docent aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout (B). Op tienjarige leeftijd begon Gert ook slagwerklessen te volgen aan dezelfde academie bij Dirk Dergent.
Gert Verrydt
Nadat hij de muziekschool had beëindigd, ging Gert naar het conservatorium van Tilburg (NL) om te studeren bij Jean Pennings, Martijne Jansen-van Dijk en Ties Mellema. Gedurende zijn opleiding volgde hij masterclasses bij o.a. Claude Delangle, Jean-Marie Londeix, Jean-Denis Michat, Vincent David, Arno Bornkamp en Jean-Yves Fourmeau. Ook wist Gert verschillende prijzen in de wacht te slepen bij diverse concoursen. Zo werd hij laureaat bij Axion Classics met als extra prijs de beste vertolking van het verplichte werk (TriMoods - M. De Jonghe), behaalde hij een eerste prijs op de Nederlandse Kampioenswedstrijd voor Blazers (solisten en kleine ensembles) en wist hij zich tot laureaat te kronen op het 7de Nationale Concours voor Jonge Saxofonisten te Dinant waar hij opnieuw de prijs ontving voor de beste vertolking van het verplichte werk (Dance of Uzume - P. Swerts).

Na zijn saxofoonstudie volgde Gert Hafa-directie aan het conservatorium van Tilburg bij Hardy Mertens. In 2013 behaalde Gert ook zijn bachelor-diploma als dirigent. In deze hoedanigheid volgde hij reeds masterclasses bij Chris Derikx, Jan Cober en Philip Sparke.

Gedurende zijn jeugd speelde Gert als vast lid bij verschillende orkesten, zoals ‘Koninklijke Fanfare Wampegalm’ uit Arendonk, het ‘Euregio Jeugd Orkest’ en 'Koninklijke Sophia's Vereeniging' uit Loon op Zand.
Momenteel kunt u hem als saxofonist vinden bij het 'Belgisch Saxofoonensemble' en 'Trio Ligno'. Daarnaast is hij ook dirigent van 'Leerlingenorkest Harmonie Sub Umbra' uit Veldhoven (NL), 'Harmonie St. Willibrordus' uit Casteren (NL), 'Fanfare de Volharding' uit Duizel (NL) en sinds september 2015 ook 'Harmonie St. Caecilia' uit Ven-Zelderheide Ottersum (NL).

Verder is Gert werkzaam als docent, dirigent en arrangeur en remplaceert hij regelmatig in verschillende orkesten. In het verleden speelde hij als remplaçant o.a. bij 'Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens' (NL) en 'Beethoven Academy Orchestra' (PL).


Terug naar de inhoud